Ülj le mellém

Bromance a köbön

Top 5 szerda

2018. február 07. - farmosidora

kepkivagas.JPG

A múltheti lukas TOP5 szerda után ismét jelentkezem. Amikor megláttam, hogy milyen témák vannak kitűzve a hónapra, mely a Valentin napnak megfelelően a romantika jegyében telik majd, majdnem lefordultam a kanapéról. Első ránézésre egyikre sem tudtam mit felhozni példának, így elég kevés reménnyel indultam neki a bejegyzésnek.

Végül addig törtem a fejem, hogy úgy döntöttem előveszem a kreatív énem, és teljesen átformálom a magam képére. Sajnos nincs más választásom lévén, nem csak hogy LMBT (homoszexuális) irodalmat nem olvasok, de még romantikusat is csak annyira elvétve, hogy ugyanazt az öt könyvet ismételgetném az egész hónapban. Ennek megfelelően következzék az enyhén átmókolt TOP5 szerda.

Eredeti téma: kedvenc férfi/férfi páros (romantikus értelemben)

Saját téma: 5 példaértékű férfibarátság

Az alábbiakban nem óhajtottam sorrendet felállítani. Jöjjenek azok a párosok, akik barátsága úgy gondolom, hogy mindent túlélne, és mindenkinek járna egy olyan kapocs, mint ami az alábbi úriemberek között van.

 

hu_pinterest_com.jpg

Kell Maresh és Rhy Maresh

Melyik könyvekben találkozhatsz velük:

V .E.Schwab: Egy sötétebb mágia
V. E.Schwab: Gyülekező árnyak

Nem csupán fogadott testvérek, de barátok is, akik mindenre képesek egymásért. Rhy mondjuk leginkább bajba keveredni képes, Kell pedig kitartóan kirángatni belőlük. Nem szokványos kapcsolat az övéké, hiszen Kell akaratán kívül került be az uralkodói családba, ám olyan erős kötődés alakult ki közöttük, mintha édestestvérek lennének. Jellemzően Kell a bölcsebb, felelősségteljesebb, de épp ezért egészítik ki egymást tökéletesen. 

 

46e5be439f4ec34741b4433e0be367d8.jpgR. Daneel Olivaw és Elijah Baley

Melyik könyvekben találkozhatsz velük:

Isaac Asimov: Acélbarlangok
Isaac Asimov: A mezítelen nap
Isaac Asimov: A Hajnal bolygó robotjai

Daneel és Elijah barátsága döcögősen indult, hogy finoman fejezzem ki magam, de egy életre szólt. Megtanít arra, hogy az előítéleteinket jobb ha sutba várjuk, mert fontos emberektől foszthatjuk meg magunkat szűklátókörűségünkkel. Fontos lecke ez Asimov tollából, aki a nagyon izgalmas történetvezetés mellett burkolt társadalomkritikát is megfogalmaz. Két személy nem különbözhetne jobban, mint ők, legalább is első látásra. Aztán rájövünk, hogy ez tulajdonképpen nem is számít.

 

d4c78dce94ddc159793ad9ef86a6a33a.jpgHarry Potter és Ron Weasley

Melyik könyvekben találkozhatsz velük:

Harry Potter sorozat

Ron és Harry találkozása sorsszerű volt, egészen máshogy alakultak volna a könyvek, ha ez a két gézengúz külön kocsiban utazik Roxfort felé. Úgy is mondhatnám, hogy Ron dililje kompatibilis Harry dilijével. Sokszor viszik bele egymást borzasztó helyzetekbe, de együtt végül mindenből kimásznak. Szívem szerint ideraktam volna Hermionét is, hiszen az ő hármasuk az igazi, de legalább a saját magam által meghatározott témához igyekszem tartani magam.

 

363bb337e9fecad7cef6e78542bb5e5a.jpgPippin és Truffa

Melyik könyvekben találkozhatsz velük:

J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura

Kell itt akármit is mondanom? Ez a két rosszcsont hobbit rengeteg nevetést, és hősiességet hoztak a történetbe. Sokkal több van bennük mint elsőre gondolnánk. Egymás mellől pedig nem szívesen tágítanak, mintha csak sziámi ikrek lennének. Hajj ilyenkor érzem, hogy mennyire érik a Gyűrűk ura újraolvasás. Nálam ez a páros sokkal jobban működik, mint a Frodó-Samu kettős (mondjuk őket körülbelül hozhattam volna az eredeti témában is).

 

e8c7df40d6fc55ff286c5ca3091cf633.jpgSherlock és Watson

Melyik könyvekben találkozhatsz velük:

Az összes Sherlock Holmes történetben

Nem hagyhattam ki az örök kedvenc nyomozópárosomat. Vannak elméletek miszerint a könyvekben ők egy párt alkottak, de én ezt kategorikusan tagadom. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy Sherlock akárki iránt is (kivéve persze a Nőt) romantikus érzelmeket táplál. Nem csak a munkában, de a magánéletben is kiegészítik egymást, Watson birkatürelemmel asszisztál barátja legtöbb hóbortjához, ám amikor kell, jókora képzeletbeli sallerral téríti vissza a valóságba. Sherlock pedig, nos ő futószalagon szállítja az izgalmat Watson életébe.

 

A következő heti témát még nem tudom megmondani, ugyanis eredetileg a mostani párját kellene hozni, tehát nő-nő kedvenc szerelmeseinket, de ha férfiakat sem tudtam gyűjteni, akkor ugyebár a nőkkel is meg vagyok lőve. Majd agyalok rajta, hogy is alakítsam, hogy jó legyen, egyelőre nekem is meglepi.

 

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr7313643208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása