Ülj le mellém

Zombi apokalipszis book tag

Book tag

2018. május 21. - farmosidora

Ritkán szoktam book tageket kitölteni, ám mivel @luthienlovemagic (az ő bejegyzése ITT olvasható) kihívott egyre, ami ráadásul jó mókának is tűnt, csak nekiálltam. A legtöbb agyalást az okozta, hogy melyik tíz könyveket válasszam ki hozzá. Jól meg kellett gondolni, mert ez nem egy szokványos tag. A kiválasztott szereplők egy részét egy tollvonással kihúzhatom az élők sorából, vagy épp vezetővé tehetem meg őket.

zombie_apokalipszis_book_tag.png

Leírás: 

Végy a polcodról tíz random könyvet, majd írd fel a tíz szempontot cetlikre, hajtogasd össze, és valamiben (bögre, kalap, stb.) keverd össze őket. Húzz ki egy-egy cetlit mindegyik könyvhöz, aztán csapd fel a könyvet véletlenszerűen valahol. Amelyik szereplőre elsőként vándorol a tekinteted, az lesz az adott szempontra a válasz. Végezetül jó csapat építést, és a láncfűrészek istene legyen veletek!

 

Addig-addig jártam végig széltében többször is a könyvespolcot, hogy csak sikerült kiválogatni azokat a köteteteket, melyeket szerepeltetni akartam a bejegyzésben. És hogy ki él túl, és kinek kell halnia? Lássuk!

 

A harcos: Henrik Vanger (A tetovált lány)

Hát srácok, azt hiszem megszívtátok! Aki nem ismerné a karaktert, ő egy tisztes öregúr, egy hatalmas konszern vezetője, de már jócskán túl élete delén (1920-ban született ugyanis). Annyi szól az öreg mellett, hogy jó sok élettapasztalattal rendelkezik, de fürgeségben egy lajhár is simán legyőzné szegényt, így olyan érzésem van, hogy a zombik is hasonló sikerrel fognak járni, és hamar harcos nélkül marad a csapat. 

 

A csapatkapitány: Boromir (A gyűrűk ura)

Talán még sincs minden veszve, hiszen egy olyan csapatkapitánnyal, mint Boromir, aki kiváló hadvezér és harcos is egy személyben, még van remény. Nagyon remélem, hogy semmilyen gyűrű nem kerül a képbe, mert akkor viszont már nem áll jót magáért.

 

Akit kibuktatsz, hogy elmenekülj a zombik elől: Sansa (Trónok harca)

Sajnálom, de itt hangosan felnevettem. Teljesen helyénvalónak érzem, ha magam választhattam volna, akkor is benne lett volt a top 5 jelölt között. A deresi nemeshölgy, aki senki máshoz nem hűséges, csak a saját elmebajához. Ejj, remélem sokáig rágódnak rajta a zombikák.

 

Az első ember, aki meghal: Harry Potter (Harry Potter és a bölcsek köve)

Hmmm, pedig Harry igen hasznos lett volna, néhány Stupor vagy Avada Kedavra elsutymorgásának erejéig legalább is mindenképpen. Az élet iróniája, hogy a Boy who lived-ből, egy huszárvágással csinátam Boy who died-ot. Bocsika Potter...

 

Az első, aki zombivá változik: Ruta (Az éhezők viadala)

Mondhatjuk, hogy szerencsés volt a kezem, sokkal rosszabbul is járhattam volna. Ruta elég apró termetű, így talán még a harcos Henrik Vangerünk is elbír vele, de ha ő kapja el Sansa-t, akkor egy hétig is elnyammog rajta. Problémamegoldó képességem 5/5! 

img_20180518_135113.jpg

 A résztvevő könyvek

 

A csapat agya: Szelina Bard (Egy sötétebb mágia)

Hűha, nos ez vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul fog elsülni, attól függően, hogy Lina melyik zokniját húzta fel reggel. Tény, hogy igen jól összeszuperált agytekervényekkel áldotta meg az ég ezt a nőszemélyt, de hajlamos a heveskedésre, ha valaki pont rátapint a gyengeségeire. Remélem a csapat többi tagja nem szekírozza, mert akkor seperc alatt otthagyja őket, és csak a zombik fognak agyalni...ha érted, hogy értem.

 

Aki téged buktat ki, hogy elmeneküljön a zombik elől: Claire (Outlander - Az idegen)

Ó, hogy a fene azt az élni akarásodat Sassenach. Bár annyi mindenen ment már keresztül ez a nő, hogy nem csodálom, hogy még rajtam is képes lenne áttaposni. De azért ez mégsem szép dolog ám. Nem bízik abban, hogy az ő drága Jamie-je megmenti az éhes agyzabálók seregei elől??

 

A csapat idiótája: Árnyék (Amerikai istenek)

Hmm, hát most erre mit mondjak. Sok az erő, kevés az ész? Nem tudom mivel vívja ki Árnyék ezt a címkét magának, de biztos vagyok benne, hogy hamar beletörődik. Hallott ő már ennél sokkal betyárabb dolgokat is.

 

Az ügyeletes orvos: Ben Hanscom (AZ)

Benny a könyv egészében védelmezni próbálta Beverlyt, ez a tulajdonsága pedig alkalmassá teszi arra, hogy igyekezzen megmenteni a csapattársai életét. Ráadásul egész gyerekkorát egy kirekesztettekből álló csoportban töltötte, akik küzdöttek a gonosz ellen, így számára talán ez nem is akkora kihívás, mint gondolnánk.

 

A fegyverszakértő: gróf Ambrózy Richárt (Nász és téboly)

Azt hiszem a fegyverekkel nem lesz gond. Ez mondjuk attól is függ, hogy hol járunk időben, mert a századfordulós nemes nem biztos hogy képben lesz az újfajta lőfegyverekkel, Fél kézzel ugyan nem lesz egyszerű felvenni a harcot az élőhalottak seregével, de végül is, nem ő a harcos a csapatban.

 

Külön kihívottjaim nincsenek, de bárki, aki kedvet érez kitölteni, érezze magát meghívva, megjelölve. Nem kell hozzá más egyéb, csak egy jól megrakott könyvespolc, írószerszám, legyen az toll/ceruza vagy zsírkréta, és tíz papírfecni. 

Jó szórakozást!

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr4013990722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása