Ülj le mellém

John Malkovich, mint Hercule Poirot

2018. június 21. - farmosidora

A BBC gőzerővel készíti a legújabb Agatha Christie adaptációt, az ABC gyilkosságokat. Még ki sem egyenesedett Kenneth Branagh bajusza  a Gyilkosság az Orient Expressen film forgatásai után, máris újabb színészt kell megszoknunk az izgága, szürke agysejtjeit dolgoztató Hercule Poirot szerepében, aki nem más, mint John Malkovich.

 

052bdddc30f650116b81c957a05b2713.jpg

 

A BBC nyilvánosságra hozta az első karakterfotót, amivel nem vagyok teljes mértékben elégedett. Hát hol marad Poirot remekbe szabott bajusza? A többi külcsín egyébként abszolút tetszik, de nem tudom, hogy efelett el tudok-e tekinteni teljes mértékben. Plusz, én valamiért mindig képzelek egy apró mosolyt a szája sarkába, no de majd ha forognak a képkockák, meglátjuk a többit.

A sorozatot az a Sarah Phelps írja, aki a legutóbbi három BBC feldolgozást is vitte ( A láthatatlan hóhér, A vád tanúja, Az alibi), mely sorozat eredeti tervek szerint karácsonykor került volna képernyőre. Az Ed Westwick-kel kapcsolatban felmerült zaklatási vádak miatt ez megcsúszott, hiszen találni kellett valakit, aki átveszi az ő szerepét. Végül Christian Cooke-ra esett a választás, így ő játszhatta el Mickey Argyll szerepét. Végül ez év áprilisában tűzték műsorra a háromrészes mini-sorozatot.

Az ABC gyilkosságok sugárzását ismét karácsonyra szeretnék időzíteni – remélhetőleg most nem jön közbe semmi – és a szereplőgárda olyan neveket tartalmaz, mint:  Rupert Grint, Tara Fitzgerald, Andrew Buchan, Shirley Henderson, Kevin McNally, Gregor Fisher és Jack Farthing.

 

A hivatalos szinopszis pedig így hangzik:

A történet az 1930-as években játszódik; ezidőtájt a nemzet veszélyesen megosztott volt, egyre nőtt a gyanakvás és a gyűlölet. Eközben Poirot egy sorozatgyilkossal találja szembe magát, aki A.B.C. gyilkosként vált ismertté. Először Andoverben csap le, aztán Bexhill következik. Egyre nő a gyilkosságok száma, az egyetlen nyom pedig az a vasúti menetrend, amit röviden mindenki csak ABC-nek hív (ABC Railway Guide).

Poirot nyomozását nem könnyíti meg az ellenség, aki úgy döntött, hogy kijátssza őt. Ha ez sikerül, akkor minden megkérdőjelezhetővé válik: a hatalma, az integritása, a múltja és a személyisége is.

 

Phelps a következőt nyilatkozta: „Az ABC gyilkosságok egy brutális történet erőszakról és hazugságokról, mely árnyékot vet a múltra, és előrevetíti a mészárlást. A központi karaktere az egyik legismertebb, leghíresebb karakter a krimi történetében. Mindannyian azt gondoljuk, hogy ismerjük Poirot-t, de valójában ismerjük Hercule-t?”

 

A cikk forrása: https://uk.movies.yahoo.com/first-look-john-malkovich-hercule-poirot-bbcs-new-drama-100542195.html

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr714062479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása