Ülj le mellém

Újabb kosztümös feldolgozás a láthatáron

Adaptációs hírek

2018. június 30. - farmosidora

Nektek is elegetek van már a kosztümös filmekből? Hahh, ugye, hogy nem? Szerencsére Hollywoodban is úgy gondolják, hogy készüljenek csak, szépen sorban, igény van rá szerencsére. Ez esetben a célpont nem más, mint Louisa May Alcott klasszikusa, a Kisasszonyok. 

 

meryl_streep_emma_stone_saoirse_ronan_timothee_chalamet_getty_h_split_2018.jpg

A kép forrása: https://www.hollywoodreporter.com/news/little-women-movie-meryl-streep-star-greta-gerwig-adaptation-1122657?utm_source=twitte

 

Greta Gerwig rendezi a filmet a Columbia Pictures támogatásával. A szereplőket illetően folynak a tárgyyalások a fenti képen látható színészekkel (balról jobbra: Meryl Streep; Emma Stone; Saoirse Ronan; Timothee Chalamet).

A könyvet korábban már vászonra vitték 1994-ben, Winona Ryder, Christian Bale, Susan Sarandon és Kirsten Dunst főszereplésével. 

Gerwig már korábban is kapcsolódott a filmhez az íróként, de a Lady Bird rendezése után átvette a rendezői feladatokat is.

 

A könyv fülszövege:

A Kisasszonyok minden idők egyik legkedveltebb lányregénye, amely a szerző saját gyermekkori élményein alapul.

A March család az amerikai polgárháború idején apa nélkül marad, és a négy nővér, akik imádattal csüggnek anyjukon, szinte egy év leforgása alatt kamasz lányból fel-nőtt nővé érik. Meg, a legidősebb és legcsinosabb közülük, a tizenöt éves Jo író szeretne lenni; Bethnek a zene a mindene, míg Amy, a szőke szépség imád festeni. 
Képzelt és valóságos szerelem, ártatlan és baljós pletykák, testvériség és féltékeny-ség szövi át a March nővérek eme különös és szívderítő történetét.

Louisa May Alcott írói pályája során tíz-egynéhány regényt, számtalan novellát és költeményt írt, melyek közül igazi hírnevet a Kisasszonyok szerzett neki. A Jane Austen vagy a Brontë nővérek regényeit kedvelők nem fognak csalódni, hiszen a Kisasszonyok a romantikus női irodalom csúcsa.

 

Végezetül pedig a Hollywood reporter videója a témáról:

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr6414083833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása