Ülj le mellém

Bemutatkozás

2017. november 12. - farmosidora

83822368_3056404457726100_5018787942437486592_o.jpgÜdvözöllek az Ülj le mellém ... csak egy percre blogon!

Kapusi-Farmosi Dóra vagyok, a könyvek szerelmese. Kicsivel több, mint három évtizede taposom az anyaföldet, és egészen gyerekkorom óta a betűk, a könyvek bűvöletében élek. Természetesen voltak kisebb, nagyobb szünetek az olvasásban, de az utam mindig visszavezetett a történetekhez. Előfordul, hogy nem csak az olvasáshoz, de a kreáláshoz is. Így hát nem is olyan meglepő, hogy könyves blogot kezdtem írni, még akkor is, ha nem ez a legegyszerűbb műfaj. 

Zsánert tekintve szinte mindenevő vagyok, a szívemhez legközelebb azonban a krimi és a szépirodalom áll, még akkor is,  ha elsőre úgy tűnik, ez a két műfaj köszönöviszonyban sincs egymással. Nagy irodalmi szerelmeim Sir Arthur Conan Doyle és Gárdonyi Géza, akik nálam tökéletesen megférnek együtt a polcon.

 

"Mert olvasni is jó, meg aludni is jó. Mikor olvasok, úgy érzem, mintha egy másik embernek a lelke volna bennem, és ez gyönyörűség; mikor pedig alszom, úgy érzem, mintha az én lelkem volna egy másik emberben; és ez is gyönyörűség."

(Gárdonyi Géza)

 

Az olvasás kikapcsol. Ezernyi világba nyit ajtót, melyeken mindig örömmel, sokszor még mindig egy kisgyermek lelkesedésével lépek be. Hogy aztán ezt az énemet felboncolják, meghurcolják, elkeserítsék, vagy éppen megnevettessék, elgondolkodtassák az olvasottak. Hiszem, hogy minden könyv hozzánk tesz valamit, amit továbbviszünk, hasznosítunk a mindennapokban. Ha mást nem, egy újabb szófordulatot, egy körömpiszoknyi tudást vagy egy új látásmódot, csak képesnek kell lennünk befogadni mindezt, meglátni bennük az értéket.

Az oldalon igyekszem változatos posztokat megosztani: értékelések, interjúk, film- és sorozatadaptációs hírek, valamint saját novellák között böngészhettek. 

 

Régi mottóm, hogy ha a lehetetlent kizártuk, ami marad, az az igazság, akármilyen valószínűtlen legyen is..”

(Sir Arthur Conan Doyle)

 

Kellemes időtöltést kívánok!

Dóri

 

A következő módokon veheted fel velem a kapcsolatot, vagy követhetsz:

E-mail: dora.farmosi@gmail.com

Facebook oldal: https://www.facebook.com/csakegypercre/

Instagram: https://www.instagram.com/csakegypercre

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr5413245891
süti beállítások módosítása