Ülj le mellém

A Tomb Raider írója veszi kezelésbe az Artemist

Filmadaptáció

2018. július 17. - farmosidora

Andy Weir második könyve, az Artemis is megfilmesítésre kerül. A két rendezőhöz Phil Lord-hoz és Christopher Miller-hez újabb szakember csatlakozott, Geneva Robertson-Dworet személyében, aki az írói munkálatokért lesz felelős.

 

geneva-robertson-dworet.jpg

 

A neve onnan lehet ismerős, hogy ő vett részt íróként a Tomb Raider film elkészítésében, szóval egy badass, női főszereplőt már maga mögött tudhat. Ez a film - mint ahogy a könyv is - komoly veszélyeket rejt magában, hiszen a nézőközönség egyik fele A marsit szeretné viszontlátni, a másik fele viszont pont azért fog háborogni, hogy ha ugyanazt látja, mint amit abban.

Kemény dió, de remélhetőleg sikerült kihozni belőle valami igazán jó, pörgős holdbéli történetet. Jazz ​Bashara-t pedig csak úgy tudom elképzelni, mint a The 100 Ravenjét, így erősen szurkolok, hogy egy hasonló színésznő kapja majd meg a főszerepet. Azoknak, akik nem ismernék őt, íme egy kép: 

 

mv5bn2zlymnkmjgtmwy0yi00y2mylthmmjmtotc2nzewmjdjzmi2xkeyxkfqcgdeqxvynjc5mjg0nju_v1.jpg

A kép forrása: https://www.imdb.com/name/nm4289392/mediaviewer/rm727003648

 

 A könyv fülszövege:

Jazz ​Bashara bűnöző.

Vagy valami olyasmi. Az élet ugyanis elég kemény Artemisen, a Hold első és egyetlen városában, hacsak nem vagy gazdag turista vagy excentrikus milliárdos. Némi ártalmatlan, de tiltott áru becsempészése nem eget verő bűn, ugyebár? Főleg, ha különböző adósságokat kell törlesztened, mivel a hordári munkádért kapott fizetés a lakbért is alig fedezi.

A dolgok akkor kezdenek megváltozni, amikor Jazznek páratlan lehetősége adódik a tökéletes bűntény elkövetésére, amely akkora nyereséggel kecsegtet, hogy képtelenség lenne visszautasítani. A lehetetlen végrehajtása azonban még csak a kezdet: ráébred, hogy egyenesen egy összeesküvés kellős közepébe csöppent, amelynek célja nem kevesebb, mint átvenni a hatalmat egész Artemis fölött.

Ha pedig túl akarja élni, bele kell mennie élete legbrutálisabb játszmájába, olyan tétekkel, amelyek már egyáltalán nincsenek az ínyére.

A marsi sikerlista-vezető szerzője, Andy Weir újabb lenyűgöző főszereplőt alkotott, Jazz történetét pedig a rá jellemző humorral és tudományos alapossággal írta meg. Az Artemis filmes jogai már a könyv bejelentésének napján elkeltek, a 20th Century Fox és a New Regency máris dolgozik az adaptáción.

 

 

A cikk és az első kép forrása: https://deadline.com/2018/07/geneva-robertson-dworet-artemis-andy-weir-phil-lord-chris-miller-fox-1202425937/

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr2014117557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása