Ülj le mellém

Újabb Stephen King történet vászonra viteli jogait vásárolták meg

Adaptációs hírek

2018. június 26. - farmosidora

Stephen King az adaptációk királya; mostanában, újabb és újabb történeteiről jelentik be, hogy szeretnék megfilmesíteni, vagy sorozatot készíteni belőle. Hamarosan érkezek majd egy bejegyzéssel, amiben összegyűjtöm, milyen feldolgozásokra lehet számítani a jövőben.

A legújabb hír, hogy az egyik korai novellájából készülhet film, ugyanis a 20th Century Fox szemet vetett a The Boogeyman-re, melyet először 1973-ban publikált az író.

 

stephen-king-boogeyman.jpg

A kép forrása: https://movieweb.com/stephen-king-boogeyman-movie-writers-scott-beck-bryan-woods/

 

 

Scott Becket és Bryan Woods-t kérte fel a stúdió, hogy adaptálják King művét. A duó az év egyik legnagyobb sikerét hozta össze a Hang nélküllel (Quiet place). Nemcsak remek kritikákat kaptak, de a 17 millió dolláros büdzséből készült film, 325 millió dollár bevételt hozott a konyhára világszerte. Ők írták az eredeti forgatókönyvet, melyet John Krasinski csinosított ki, miután beszállt a projektbe. Ezzel mindenesetre felkerültek a térképre, és immár a nagyobb stúdiók is figyelik őket.

Stephen King maga is dícsérte a Csendes helyet, kiemelkedő munkának nevezte. A lehetséges rendezőről nincs információ, hiszen nagyon korai szakaszban jár még az adaptáció. A novella az első megjelenést követően, helyet kapott az Éjszakai műszak novelláskötetben, mely eredetileg 1978-ban jelent meg, nálunk viszont csak 2001-ben került a könyvespolcokra, az Európa kiadó jóvoltából. A novella viszont már 1989-ben olvasható volt a Lopakodó árnyak horror antológiában.

A mumus központi karaktere egy olyan férfi, aki nemrégiben vesztette el a gyermekeit. Állítása szerint a szekrényben élő mumus gyilkolta meg őket. Scott Beck és Bryan Woods feladata lesz elmélyíteni a történetet. A Csendes hellyel határozottan bizonyították, hogy tudják kezelni a látszólag egyszerű sztorit, és úgy formálni azt, hogy az eredmény különleges legyen.

Ha attól tartanál, hogy egy rövidke történetből, hogy készülhet remek film, akkor hagy mondjak annyit, hogy A remény rabjai. Az azóta kultuszfilmmé vált kisregény karcsú terjedelméből sikerült összehozni egy majd 2 és fél órás filmet úgy, hogy én egyetlen percét sem untam. Nos, hasonló jókat kívánok A mumusnak is!

 

  

A cikk forrása: https://movieweb.com/stephen-king-boogeyman-movie-writers-scott-beck-bryan-woods/

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr3814075855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása