Ülj le mellém

Virgácsot nekik

Top 5 szerda

2017. december 13. - farmosidora

8297854664_19b8b7bca3_z.jpg

Ismét itt a szerda, ez pedig nem jelent mást, mint hogy érkezik a hónap második TOP 5 szerdája, méghozzá ismételten egy jó kis témával. Azokról a karakterekről fog szólni, akik a Télapó rossz listáján szerepelnek, vagyis maradjunk annyiban, hogy utálatos karakterek, vagy olyanok, akik kevés jót cselekedtek pályafutásuk során. Simán elképzelem, ahogy Darth Vader kopogtat az ajtajukon virgács helyett fénykardot lobogtatva a kezében, félrecsapott Mikulás satyekban.

Ahogy leültem posztot írni, azonnal elkezdtek kavarogni a fejemben a negatív karakterek, és antihősök, a végén pedig már azon kaptam magam, hogy mégis hogy a manóba fogom kiválogatni ennyi gonosz, alávaló szereplő közül azt az ötöt, aki leginkább megérdemli, hogy szerepeljen a Miku "rossz voltál" listáján.

Végül nagy küzdelmek árán mégiscsak megalkudtam magammal, s a következő mezőny alakult ki: 

 

5. A Trónok harca összes szereplője

Kicsit fordított a helyzet, mert próbáltam egy olyan szereplőt találni, aki tiszta és szűzies, mint a ma született bárány. Nem túl meglepő szerintem, de nem jártam sikerrel. Nem akarok hosszú bekezdéseken át arról írni, hogy ki és miért, inkább hadd soroljam fel a teljesség igénye nélkül, hogy a lenti képen balról jobbra haladva ki, miért nem szerepelhet soha (mondom SOHA) a jók listáján. Kérem a gyengelelkűek, vagy spoilerre érzékenyek ne olvassanak tovább, köszönöm!

áruló, apagyilkos, esküszegű, összeesküvő, testvérgyilkos, vérfertőző, esküszegő, erőszaktevő, hedonista, szadista, bandita, k*rva, lenyilazta a szerelmét, elvakultan családját megtagadva szerelmes a szadistába, manipulatív gyilkos, Brienne-ről nem tudok rosszat hirtelen, tehetetlen, önfejű mészáros, vérfertőző manipulatív szemétláda, pénzhajhász luxusfeleség

Mindemellett szeretném leszögezni, hogy ez egy fantasztikus könyvsorozat, ám George R. R. Martinnak is járna a virgács, mert már túl régóta várunk a következő részre.

Ebben a könyvben találkozhatsz vele:

  1. George R. R. Martin: Trónok harca
  2. George R. R. Martin: Királyok csatája
  3. George R. R. Martin: Kardok vihara
  4. George R. R. Martin: Varjak lakomája
  5. George R. R. Martin: Sárkányok tánca

game-of-thrones-characters.jpg4. Cathy Ames, a pszichopata/szociopata

Bevallom, hogy ettől a nőtől mindig is kirázott a hideg. Olvasás közben egyszerre igyekeztem minél előbb elolvasni az ő részeit, ugyanakkor élveztem is őket, hiszem megpróbáltam megfejteni a motivációját, vagy bármi olyat megtudni róla, ami egy csöpp érzelmet is kivált nála. Már az, ahogy megjelenik a színen megér egy misét, hiszen konkrétan [SPOILER] a szüleire gyújtja a házat wtf??? [/SPOILER] és a későbbiekben sem javul a helyzet. Bár már elég rég olvastam, úgy rémlik még egy kezemre sincs szükség ahhoz, hogy összeszámoljam a jó cselekedeteit. Nem tudom eldönteni, hogy pszichopata, vagy szociopata, szóval kommentekben várom a tippeket.

Ebben a könyvben találkozhatsz vele:

mv5bmtm4ndmzmzeyov5bml5banbnxkftztcwmteznta0oq_v1.jpg3. Kevin Khatchadourian

Megpróbáltam hozzá is valami jelzőt pászítani, de hogy őszinte legyek, nem igazán tudok. Írhatnám, hogy minden édesanya rémálma, ami igaz is, ám a könyvnek véleményem szerint többféle értelmezési módja is akad. Én pedig szeretnék hinni abban, hogy mindenki jónak születik, s később az őt ért környezeti behatásoknak köszönhetően terelődik a jó, vagy a rossz irányba. Talán Kevinnel is egészen másképp alakultak volna a dolgok, ha idejében elkapják a dolgot, és szakemberhez fordulnak a szülők. Talán akkor sem lehetett volna mit tenni, s ugyanebbe az irányba haladt volna tovább a történet,nem tudom. Talán rózsaszín álomvilágban élek, és Kevin már gonosznak született. Annyi bizonyos, hogy rengeteg minden van a rovásán, s nem csodálkoznék, ha a gondosan összemocskolt, piros kis csizmácskájában minden áldott decemberben virgácsot talált volna.

Melyik könyvben találkozhatsz vele:

2. Jorg, a tövisek hercege

Ha valaki király akar lenni, akkor a legkevesebb esetben ússza meg ezt anélkül, hogy hullák kísérnék az útját, de vannak, akik legalább próbálkoznak finomabb eszközökkel. Na, Jorg nem ilyen. Nem érdekli, hogy kin és mennyire kell átgázolnia, hány embert kell leöldökölnie a trónhoz vezető úton, egyszerűen csak tör előre a célja felé átgyalogolva a fél világon. Hosszú, rossz cselekedetekkel teli listáját, nem sok pozitívum ellensúlyozza, de az egyik kedvenc antihősöm, mindannak ellenére, hogy az utolsó könyvet már nem élveztem annyira, mint az első kettőt.

Melyik könyvben találkozol vele:

  1. Mark Lawrence: Tövisek Hercege
  2. Mark Lawrence: Tövisek Királya
  3. Mark Lawrence: Tövisek Császára 
  4. Mark Lawrence: Úti testvérek

60660bf3863abec78b2a22a278d93c79.jpg1.Dolores Umbridge az ultimate főgonosz.

De most komolyan, akármennyire is erőltetem az agyam, nem tudok olyan karaktert mondani, aki legalább megközelíteni tudja rohadékságban ezt a perszónát. Egy olyan momentumot sem tudok hozni a Harry Potter könyvekből, amiből arra lehetne következtetni, hogy egy hangyapukinyi jóság lakozna valahol a szíve legmélyén, vagy hogy bármit tett volna, csupa szívjóságból.  Úgy gondolom, hogy ha a Télapó vezetne virgácsos listát a könyves karaktereknek, akkor ő lenne a legtetején.

Melyik könyvben találkozhatsz vele:

tumblr_nebls0lzmr1sxqyhyo1_500.gif

 

Nos, ennyi volt mára a TOP 5 szerda, jövő héten újra találkozunk, méghozzá a következő témával:

2017 TOP 5 könyve

 

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr2713473495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása