Ülj le mellém

Egy évet kell várnunk a legújabb Harry Hole részre

Könyves hírek

2018. július 20. - farmosidora

Jo Nesbø, a hazánkban is ismert és kedvelt norvég író és az angol kiadója, a Harvill Secket bejelentették a Harry Hole sorozat legújabb kötetét. Ez lenne a jó hír. A rossz hír az, hogy erre közel egy évet kell várni, mivel a Knife (Kés) megjelenését 2019. július 11-ére időzítették.

 

18221847_10154730245413282_8544929795604007151_n.jpg

A kép forrása: https://www.croatiaweek.com/popular-novelist-jo-nesbo-to-speak-in-zagreb/

 

A történetről egyelőre nem sokat tudni, annyit árultak el, hogy Harry másnaposan ébred, és mind a kezét, mind a ruháit vér borítja. Egy régi ellenséggel, és a legsötétebb félelmeivel kell majd szembenéznie.

A több mint 40 milliós eladott példányszám remekül mutatja, hogy Jo Nesbø az egyik legnépszerűbb képviselője a skandináv kriminek. Jelenleg 11 megjelent részt számlál a Harry Hole sorozat, melyből mindegyik megjelent már magyarul is. Ha pedig azt vesszük, hogy a fordítás már az eredeti megjelenés évében elkészült, akkor reménykedhetünk abban, hogy nem lesz ez másként majd a Knife esetében sem.

 

Harry Hole tények

1. Habár skandináv krimiről beszélünk, az első rész Ausztráliában, a második rész pedig Thaiföldön játszódik.

2. Harry-nek hiányzik egy ujjpercre, amiről többet a Hóember című kötetből deríthettek ki.

3. A Hóembert 2017 novemberében mutatták be a mozik Michael Fassbender főszereplésével. Sajnálatos módon nem volt olyan sikeres, mint várták, nem sikerült elkapnia a könyvek hangulatát.

4. Harry karaktere Frank Miller Batman figuráján és Jo Nesbø korábbi futball edzőjén, Nils Arne Eggen-en alapszik. Erről többet megtudhattok az alábbi angol nyelvű interjúban: https://crimefictionlover.com/2013/09/interview-jo-nesbo/

 

 

A cikk forrása: https://crimefictionlover.com/2018/07/knife-new-harry-hole-thriller-announced/

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr8514125735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LucretiaBorgia 2020.03.02. 14:08:14

Kedves Dóra ! Hogy lehet, hogy senki se kommentel itt ? Vagy mindenki a facebokon van, ahol én nem ?

A magyarul megjelent skandináv krimik 98 %-át olvastam, imádom a műfajt, egy bizonyos pontig, ez a pont a kegyetlenkedések túl precíz bemutatása.

Egészen a Kés-ig minden részt olvastam a Harry Hole sorozatból, a Kés-re már nem is vágytam. Túltúl, túl írta a karaktert, engem már szabályosan idegesít, felzaklat, hogy sosincs vége, egy nyugvópont. Hiszen szegénynek már épp rendeződött az élete...

farmosidora 2020.03.02. 15:41:52

@LucretiaBorgia: ezen már magam is sokat töprengtem, sajnos a miértre még nem sikerült rájönnnöm, pedig minden érkező kommentnek szívből örülök :)

Érdekes lehet, hogy Jo Nesbo ellátogat az idei Könyvfesztiválra (április 24-én), így lehetőségünk lesz dedikáltatni!
süti beállítások módosítása