Ülj le mellém

Augusztusi pénztárca sirató

Megjelenések

2019. augusztus 01. - farmosidora

Felélesztem a korábbi rovatomat, a havonta megjelenő pénztárca siratót. Hasznos lehet azoknak, akiknek nincs hangulatuk végigpörgetni a várható/friss megjelenéseket, csak egy tematikus összefoglalóra vágynak. Elsősorban a krimi/thriller vonalat képviselem majd, de becsúszhatnak bónusz műfajok is, melyeket nagy várakozás övez.

Nézzük, mire számíthatunk augusztusban! Kezeket a zsebekbe, markoljátok erősen a pénztárcátokat!

geraldine_s_glama-rama_party.png

 

covers_523044.jpg

Dean Koontz Jane Hawk thriller sorozatának negyedik része, A tiltott ajtó  augusztus 5-én érkezik a XXI. Század kiadó gondozásában. Már az is hatalmas öröm, hogy a borító gyönyörűen illeszkedik az előző három kötethez. Sajnos többször előfordul, hogy időközben megváltoztatják  őket, és engem kimondottan irritál, egyszerűen csúnyák egymás mellett, ha nem egységesek.

Fülszöveg: 

NEW ​YORK TIMES BESTSELLER • Amikor az FBI-tól kiugrott, ádáz ügynök kopogtat, minden ellenfele felelni fog – az életével. 
“Újraírjuk a játékszabályokat: a játszma maga az ország, az egész világ, a jövőnk. Összetörjük Jane szívét, de ami még fontosabb: az akaratát is megtörjük.” 
A legjobb FBI ügynökből üldözött lett, az ország legkeresettebb szökevénye. Egyedül Jane Hawkon múlik, mi lesz a nemzet sorsa: megmarad-e a szabadság, vagy mindenkit rabigába dönt a nagyhatalmú, titkos társaság és az általuk alkalmazott agyirányítási technológia. Jane profi túlélőként magasfokú taktikai módszerrel felvértezve száll harcba. Igazságot akar tenni, és végül sikerül hatalmas csapást mérnie az alattomos bűnszövetkezetre. 
Dean Koontz a misztikus thriller egyik legismertebb írója. A Jane Hawk-sorozattal újra a legnagyobbak közé emelkedett, és felülmúlja régi, klasszikus önmagát. A sikerlistákon menetelő regény remek kritikákat és magas olvasói értékeléseket kapott, több tucat nyelvre lefordították. 
DEAN KOONTZ lebilincselő thrillerei! 
SÖTÉT ZÓNA • A SUTTOGÓSZOBA • A GÖRBE LÉPCSŐ • A TILTOTT AJTÓ • AZ ÉJSZAKAI ABLAK 
“Koontz folytatja a Jane Hawk-sorozatot, és a folytatás éppoly hihetetlenül izgalmas, mint az előző könyvek. Jane Hawk masszív, felejthetetlen regényhős.” —Associated Press 
“Embert próbáló regény. Képtelenség félbeszakítani az olvasását.”—New York Journal of Books 
“Az olvasó eldobja az agyát… Lebilincselő széria… Dean Koontz felültet az izgalmak hullámvasútjára, ahonnan nincs menekvés.”—Bookreporter

 

covers_542022.jpg

Steve Cavanagh: Tizenhárom című krimije különös felállásban jelenik meg. Az Eddie Flynn sorozat negyedik része, de Magyarországon nem jelent meg az első három rész. Nagyon remélem, hogy nem is függ össze velük. Augusztus 30-án jelenik meg az Álomgyár gondozásában.

Fülszöveg: 

„Lendületes ​és eredeti. Káprázatos könyv.” – Clare Mackintosh 
„Magával ragadó, lenyűgöző.” – Lee Child 
„Minden hájjal megkent, izgalmas és egyedi.” – Sarah Pinborough 
„Teljességgel lebilincselő.” – Emma Kavanagh 
A sorozatgyilkos nem a vádlottak padján ül, hanem az esküdtek között.

Ő éppenséggel az esküdtszék tagja.

Ők voltak Hollywood legmenőbb és legmeghatározóbb párja. A világ a lábuk előtt hevert. Most egyikőjük halott, és Robert Solomont, az ünnepelt hollywoodi csillagot gyönyörű felesége brutális meggyilkolásával vádolják.

Ez az évszázad celebgyilkossági ügye, és a védelem akar egy embert a csapatába: az elítélt művészből lett ügyvédet, Eddie Flynnt.

Minden bizonyíték Robert ellen szól, de ahogy a tárgyalás megkezdődik, egy sor baljóslatú esemény történik a tárgyalóteremben, ami kétségeket ébreszt Eddie-ben. Mi van, ha nem csak egyetlen színész van a tárgyalóteremben? Mi van, ha nem a gyilkos ellen folyik a tárgyalás? Mi van, ha ő az esküdtszék tagja? 

Steve Cavanagh, ír származású író végre magyarul is megjelenő regénye egy páratlanul izgalmas és fordulatos jogi krimi, mely minden pillanatban gondolkodásra ösztönzi az olvasót.

 

covers_552404.jpg

Az augusztus 22-én megjelenő Titkos vacsorák, Raphael Montes brazil szerző első, magyarul is megjelenő könyve. Ezt a krimi/thriller ötvözetet a Lettero kiadó hozza el nekünk.

Fülszöveg: 

Négy fiatal férfi luxuslakást bérel Rio de Janeiroban. Amikor egyikük miatt adósságba keverednek, pokoli ötletet találnak ki, miként jussanak pénzhez. 
Dúsgazdag, elit ügyfelek számra különleges vacsorákat kezdenek tartani. És a szokatlan gasztronómiai vállalkozás nem várt mértékben szárnyalni kezd… 
A precíz Dante üzleti menedzsmentet tanul. 
A komoly Miguel orvosi egyetemre jár. 
Az udvarias Leitao számítógépes hacker. 
A céltudatos Hugo tehetséges séf. 
A brutális bűncselekmények hálójára kezdetben egyikük sem gondol. De hány halottat lehet ellopni és felszolgálni?

„Hitchcock filmjeihez méltó.” GUARDIAN 
„Raphael Montes kötelező olvasmány.” JEFFREY DEAVER 
„Még vérfagyasztóbb, mint a Holtodiglan.” LAUREN BEUKES

 

covers_556348.jpg

Augusztus 6-án jelenik meg Georges Simenon: Maigret és a titkos szerető című krimije. Ha még nem pipáltad ki Belgiumot a "mely országokból olvastam már" térképeden, akkor az Agave Könyvek tett neked egy szívességet a könyv megjelentetésével.

Fülszöveg: 

Egy Cécile nevű fiatal lány pár hónapon át rendszeresen felkeresi a bűnügyi rendőrséget, és arról panaszkodik, hogy éjjelente egy titokzatos alak jár a lakásban, ahol idős, magatehetetlen nagynénjével lakik. Mikor Cécile utoljára jelenik meg a rendőrségen, Maigret nem tudja azonnal fogadni, és mire sort kerítene rá, már hiába keresi a fiatal lányt. Később őt és a nagynénjét is holtan találják.

A nyomozás során Maigret kihallgatja a bérház lakóit, ahol az áldozatok éltek, köztük a bőbeszédű házmesternét és egy magyar lányt, Nusit, valamint a büntetett előéletű Dandurand urat. Az öreg nagynéni temetésén mindenki megjelenik, akinek haszna származhatott a halálából, és többen önként keresik fel a főfelügyelőt, hogy tisztázzák magukat. Maigret sejtéseit követve próbálja kiismerni az elhunytak környezetét, ám bizonyíték híján nem tehet semmit a fő gyanúsított ellen. De honnan kerítse elő a hiányzó bizonyítékot?

 

covers_559521.jpg

Természetesen nem maradunk skandináv krimi nélkül sem, augusztus 7-ei megjelenéssel Ingar Johnsrud biztosítja ezt, Kereszt című regényével (General Press), mely a Fredrik Beier sorozat harmadik része. 

Fülszöveg (cselekményleírást tartalmaz):

A ​norvég kormány egyik legmegbízhatóbb tanácsadóját, a fegyvercsempészettel kapcsolatban nyomozó Henry Falckot holtan találják egy oslói autómosóban. Valaki ágyékon lőtte, és a sorsára hagyta. A férfira korábban a média is felfigyelt. Egy ismert tévériporternek, aki rá akart jönni Falck titkaira, a gyilkosságot követően nyoma vész. Az esetben nyomozó Fredrik Beier főfelügyelő számára akkor válik igazán személyessé az ügy, amikor kiderül, hogy a riportert nemcsak a halott férfi, hanem a főfelügyelő apjának a múltja is érdekelte. És jóformán mindent tudott róla… 

A nyomozás előrehaladtával Fredrik egyre világosabban látja, hogy az ügy megoldását ő maga, illetve a családja múltja jelenti. Csakhogy a rendőrségen valaki szisztematikusan aláássa a munkáját. Ráadásul egy olyan ellenséggel kell felvennie a harcot, aki egy lépéssel mintha mindig előtte járna. A hazugságok hálójában pedig minden és mindenki gyanússá válik. Vajon kiben bízhat igazán?

A Követők és a Kalüpszó című regények után a trilógia zárókötetében végre összeérnek Beier főfelügyelő nyomozásának és életének a szálai, hogy együtt haladjanak a megdöbbentő végkifejlet felé.

 

covers_559522.jpg

Jessica Barry: Szabadesés című bemutatkozó regénye augusztus 14-én kerül a polcokra a General Press kiadásában. 

Fülszöveg (cselekményleírást tartalmaz):

Amikor a vőlegénye magángépe lezuhan a Sziklás-hegységben, a hatóságok azt feltételezik, hogy a rajta utazó Allison Carpenter is odaveszett. 
Maggie, Allison édesanyja azonban nem hajlandó elhinni, hogy a lánya meghalt. Hiszen egy anya ezt megérezné… Ő pedig ismeri Allisont – vagyis ismerte, két éve ugyanis egy szót sem váltottak egymással. Ám ez alatt az idő alatt a lány élete gyökeres fordulatot vett. 
Mialatt valójában Allison az elemekkel harcolva igyekszik visszajutni a civilizációba, az anyja élete is veszélybe kerül. Maggie ugyanis egyre több bizonyítékot talál arra, hogy a repülőgép-szerencsétlenség talán nem is baleset volt… 
Egy anya és a lánya közti megszakíthatatlan kötelékről szól ez a fordulatos krimi, amelyben két elszánt és öntudatos nő harcol a túlélésért és a szeretteiért

 

 

covers_560243.jpgAugusztus 6-án jelenik meg Lucinda Riley: A szerelmes levél című krimije (General Press). A borítók közül ezen akadt meg leginkább a tekintetem, még akkor is, ha első körben nem feltétlenül krimire asszociáltam volna.

Fülszöveg (cselekményleírást tartalmaz):

Titkot ​őrizni veszélyes játék…

London, 1995 
Amikor nemzedékének egyik legnagyobb színésze, Sir James Harrison kilencvenöt évesen meghal, nemcsak egy gyászoló családot és egy rendkívül gazdag életművet hagy maga után, hanem egy felkavaró titkot is, amely az egész országot megrendítheti… 
Joanna Haslam, a fiatal, ambiciózus újságíró kapja meg a feladatot, hogy közvetítsen a legendás színészóriás gyászszertartásáról. Egy jól sikerült írás sokat lendíthetne a karrierjén, Joanna figyelmét a gyászoló hírességek helyett mégis egy ismeretlen, idős hölgy köti le. Sötét titkot sejt a csillogó felszín alatt: a rejtély kulcsa egy levél lehet, amelynek tartalmát hetven éve próbálják titokban tartani. Vakmerő lépés olyan játékba kezdeni, amelynek nem vagyunk tisztában a szabályaival, és Joanna is egyhamar rádöbben, hogy ezúttal egy jó sztorinál sokkal több forog kockán. Valaki vagy valakik bármit megtennének azért, hogy a szerelmes levél titka örökre rejtve maradjon a nagy nyilvánosság előtt. 
A szerelmes levél egyszerre megkapó családregény és sodró lendületű krimi, amelynek szálait ezúttal is a két legnagyobb játékos alakítja: a hatalom és a szenvedély.

 

covers_560354.jpg

Az ilyen kedves címek mindig melengetik a szívemet. Kedves Peter James, köszönöm az emlékeztetőt. A Meg kell halnod szintén a General Press gondozásában jelenik meg, augusztus 12-én.

Fülszöveg:

Mi tesz valakit gyilkossá? 
A szerelem vak. A szerelem öl. 
Lorna Belling jobb életet érdemel. Egy bántalmazó férjnél mindenki jobbat érdemelne. Így gondolja ezt a fodrásznő is, ám pokoli házassága elől menekülve egy újabb férfi bűvöletébe kerül, aki a csillagokat is lehazudja neki az égről. A vendége telefonján véletlenül megpillantott fénykép végképp összetöri Lorna boldog újrakezdésről szőtt álmait. Az őt ért sérelmekért azonban valakinek végre fizetnie kell… 
Amikor Brightonban egy nő holttestére bukkannak egy fürdőkádban, Roy Grace nyomozó főfelügyelőt riasztják. Az első látásra sima ügy fő gyanúsítottja is megvan, így Grace-nek nincs kétsége afelől, hogy a távollétében a megbízottja, Guy Batchelor nyomozó felügyelő lezárja a vizsgálatot. A nyomozás során azonban egyre több lehetséges forgatókönyv merül fel, és az események végül olyan fordulatot vesznek, amely a tapasztalt kollégákat is meglepi.

 

Remélem találtatok magatoknak olvasnivalót!

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr1614988642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása