Ülj le mellém

Februári pénztárca sirató

2020. február 01. - farmosidora

Nyakunkon a február és bár nem találtam túl sok kedvemre való új megjelenést, azért egy bejegyzésnyit sikerült összekotorni belőlük. Gondolom a kiadók többsége az áprilisi Könyvfesztiválra készül az "új könyv cunamival". Mit mondhatnék? Én készen állok arra is: szállás lefoglalva, lélek felkészítve, bőrönd könyvek befogadására alkalmas állapotban.

És most kihúzom a kezem biliből. Nézzük egyelőre azt, hogy mivel gyarapítanám a már így is teljesen fullon lévő könyvespolcomat februárban.

 novemberi_penztarca_sirato.jpg

 

 

covers_572602.jpgJoanne Ramos disztópiája, A Farm február 3-án jelenik meg a Park kiadó gondozásában. A filippínó-amerikai írónő első regényéről igen vegyes értékeléseket lehet olvasni Goodreadsen (ITT megtalálod őket), a történet viszont érdekesnek ígérkezik, így könnyen előfordulhat, hogy előbb-utóbb kiköt majd nálam.

Fülszöveg:

„Az élet jövedelmező biznisz, amíg betartod a szabályokat.”

A New York állambeli Hudson-völgyben egy minden létező kényelemmel felszerelt luxuswellnessközpont bújik meg: bioétrend, személyi edzők, napi masszázs – mindez ingyen. Mi több, komoly pénzt kap, aki itt tölti az idejét – többet, mint amiről valaha is álmodott.
Hogy mi benne a csapda?
A vendég kilenc hónapon át nem hagyhatja el a létesítményt, minden lépését felügyelik, el van zárva a külvilágtól és korábbi életétől erre az időre, amíg ő mindent annak rendel alá, hogy megszülje a tökéletes kisbabát. Valaki másnak.

A Farm sodró lendületű, provokatív, szívszorító olvasmány, a végletekig viszi az anyaságról, pénzről, értékrendekről való gondolkodást, és alapvető kérdéseket tesz fel arról, mekkora áldozatra hajlandók a nők azért, hogy jobb jövőt biztosítsanak maguknak és szeretteiknek.

 

 

covers_586511.jpgRichard Morgan: Légszomj című cyberpunk/sci-fi/thriller regénye február 25-én kerül majd a könyvesboltok polcára az  Agave Könyvek jóvoltából. Morgen már nem ismeretlen a hazai olvasók körében, ő írta többek között a Valós halált vagy Az acél emlékét (Hősöknek való vidék sorozat) is. 

Fülszöveg:

Richard ​Morgan, a tudományos-fantasztikus noir Arthur C. Clarke-, Philip K. Dick- és John W. Campbell-díjas nagymestere, és a Netflix népszerű, Valós halál (Altered Carbon) című sorozatának kultikus regényalapját jegyző szerzője több mint tíz év után tér vissza a sci-fi műfajához egy szakadék peremén tántorgó bolygó halálos krízisének lenyűgöző történetével.

A Marson – ahol könyörtelen vállalati érdekek ütköznek egy alulról szerveződő függetlenségi mozgalommal, miközben a földi nagyhatalmak a profitért és a hatalomért küzdenek – él Hakan Veil volt verőember, aki a katonai szintű testkiegészítőjével két lábon járó gyilkológépnek számít. De neki már elege van a turbulens vörös bolygóból, és leghőbb vágya hazatérni a Földre. Egy földi felügyeleti szervezet pedig pontosan ezt ajánlja neki cserébe, ha testőrként vigyáz az ellenőrükre a látogatása során. Sima ügy egy olyan kemény alaknak, mint Veil… egészen addig, amíg csúnyán félre nem siklanak a dolgok.

Amikor Veil védence, Madison Madekwe elkezd utánajárni egy lottónyertes rejtélyes eltűnésének, az intrikák és gyilkosságok darázsfészkét bolygatja fel. És minél mélyebben vonódik be Veil ebbe a veszélyes játszmába, annál több rég eltemetett titok bukkan fel a Mars felszínére. Hirtelen nagy hatalmú ellenséges erők kísérlik meg őt bármi áron kiiktatni, Veil azonban éppen az ilyen helyzetekre reagál a leghatékonyabban. És a leghalálosabban.

 

 

covers_587284.jpgNagyon-nagyon kíváncsi vagyok Madeline Miller: Akhilleusz dalára Ha szeretnéd beszerezni, csak február 5-ig kell várnod vele (General Press). Ez esetben egy újramegjelenésről van szó, a kiadó már 2014-ben is megjelentette. Madeline Miller a Kirké megjelenésével robbant be újra a magyar köztudatba. Összességében jó könyvélményt hagyott maga után, így sanszos, hogy ezt is magamévá teszem majd. Na, nem úúúúúúgy!

Fülszöveg:

Gyönyörű ​történet istenekről és istennőkről, királyokról és királynőkről, halhatatlanságról és az emberi szívről. A fiatal Patroklosz királyok sarja, mégis száműzik otthonából, amikor akaratlanul egy fiú halálát okozza. Az ifjú a híres-neves hős, Péleusz király udvarába kerül, ahol együtt nevelkedik a király fiával, Akhilleusszal. Az aranyszőke hajú herceg már gyermekként is erős, gyors és vonzó – ellenállhatatlan mindazok számára, akik találkoznak vele. Arra rendeltetett, hogy egy napon ő legyen a legkiválóbb görög. Patroklosz és Akhilleusz nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis különleges, eltéphetetlen kötelék szövődik közöttük. Amikor Parisz, a trójai királyfi elrabolja a gyönyörű Helenét Spártából, Hellász minden hősét harcba szólítják a trójaiak ellen. Akhilleusz nem tud ellenállni az istenek által neki ígért dicsőség és hírnév csábításának, így csatlakozik a görög seregekhez. Patroklosz pedig félelem és a barátja iránt érzett szeretet között őrlődve követi őt Trója falai alá, noha tudja, a sors szörnyű áldozatot követel majd mindkettőjüktől…

 

 

covers_587709.jpgHarlan Coben: Az idegen című krimije szintén egy újramegjelenés. A Netflix rengeteg adaptációt készít, nem kerülte el ezt a sorsot Az idegen sem. Töbnnyire azt kell mondjam, elégedett is vagyok ezekkel a filmekkel/sorozatokkal, csak a fránya matrica zavar a könyvek borítóján. Illetve nem rajongok a filmes borítókért sem. A regény február 23-án jelenik meg, a Jaffa kiadónál. Harlan Coben különben régi motoros magyar megjelenések terén, és igen szégyellem magam, hogy még nem olvastam tőle.

Fülszöveg:

Az ​idegen a semmiből bukkan fel. Talán egy bárban, talán egy parkolóban, talán egy élelmiszerboltban. Kiléte ismeretlen. Indítékai homályosak. A birtokában lévő információ tagadhatatlanul hiteles. Néhány szót súg az ember fülébe, aztán magára hagyja meghökkent áldozatát, aki kétségbeesetten próbálja összerakni darabokra tört élete szilánkjait.
Adam Price-nak van mit veszítenie. Élete maga az amerikai álom: jól fizető állása van, és látszólag harmonikus házasságban él gyönyörű feleségével, akivel két csodálatos fiúgyermeket nevelnek egy hatalmas kertvárosi családi házban.
Aztán összeakad az idegennel. Amikor Adam tudomást szerez felesége, Corinne szörnyű titkáról, kérdőre vonja az asszonyt, és a tökéletes élet délibábja úgy foszlik szét, mintha sosem létezett volna. Ám Adam hamarosan még sötétebb machinációk hálójában találja magát, és egy idő után felismeri: elég egy apró kis hiba, és az összeesküvés, amelybe belesodródott, nem csupán az életüket dönti romba, de végez is velük…

HARLAN COBEN napjaink egyik legnépszerűbb krimiírója. Regényeit meghökkentő humora és a váratlan csavarok miatt a műfaj gyöngyszemeiként tartják számon. Könyveit eddig mintegy negyven nyelvre fordították le, és közel ötvenmillió példányt adtak el belőlük világszerte. Az idegen HARLAN COBEN eddigi legsokkolóbb regénye, amely márciusi megjelenése után szinte azonnal az amerikai sikerlisták élére került.

 

 

covers_585619.jpgFebruár 5-én érkezik a könyvesboltok Ane Riel regénye, a Fenyőgyanta ( Animus), mely a skandináv krimik népes családját gyarapítja tovább. A bizarr fülszöveg sokat ígér, kíváncsi vagyok, hogy mit tud nyújtani. 

Fülszöveg:

Jens Haarder tizenhárom éves volt, amikor elveszítette az édesapját. De szerencsére megtanulta, hogyan lehet megőrizni a halottakat az örökkévalóság számára. Fenyőgyantával.
Jens a világtól elzárva, egy szigeten él édesanyjával, amíg egy nap meg nem ismeri Mariát: szerelmes lesz, megnősül, családot alapít. Felelős családfőként pedig elhatározza, hogy megóv mindent és mindenkit, akit szeret. Bármi áron.
Liv Haarder hatéves, és tébolyult édesapja bűvkörében cseperedik egy csapdákkal körülvett, szeméttel és lopott holmival elbarikádozott házban. Szülei halottnak nyilváníttatták, a külvilág számára ő nem is létezik: nem jár iskolába, nincsenek barátai, a természet az otthona, a sötétség az egyetlen társa. A sötétség, ami elnyeli a fájdalmat.

A Fenyőgyanta a veszteségtől való görcsös félelemről, a meghasonlottságról és a paranoiáról szól, valamint arról, mit jelent a szeretet – egy beteg elme nézőpontjából.
Különleges skandináv krimi, melynek fojtogató légköre sokáig nem ereszt.

 

 

covers_588175.jpgAz utolsó könyv, amit hoztam nektek a hónapra: Michael Robotham: Fulladás című, ausztrál krimije. Most, hogy gondolkozok rajta, azt hiszem, még sosem olvastam ausztrál szerző művét. Február 18-án jelenik meg, kiadója pedig a  General Press.

Fülszöveg:

Az áldozat
A tizenöt éves Jodie Sheehan gyönyörű, kedves és tehetséges műkorcsolyázó. A környék lakóit megrázza, amikor egy elhagyatott gyalogút mellett megtalálják a holttestét. A rendőrségen óriási a nyomás, egyhamar elő is állítják a feltételezett elkövetőt. Valami azonban nem stimmel a férfi vallomásával…
A nyomozó
Cyrus Haven igazságügyi pszichológust kérik fel szakértőként az ügyben. Ahogy sorra felkeresi az áldozat hozzátartozóit és ismerőseit, egyre világosabb lesz számára, hogy Jodie nem az a lány volt, akinek ismerték.
Az igazlátó
Ahogy Evie Cormac sem. A rejtélyes múltú lány egy szigorúan zárt nevelőintézetben várja, hogy a bíróság elismerje a nagykorúságát, és végre önálló életet kezdhessen. Különleges képessége van ahhoz, hogy megállapítsa, hazudnak-e az emberek. Ez az adottsága Cyrus segítségére lehet a nyomozásban. Miközben leleplezi mások titkait, a saját inkognitóját a végsőkig védelmezi.

 

Ti milyen könyveket néztetek ki februárra? Mivel bővítenék az én listámat? Hadd zokogjon az a bizonyos pénztárca.

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr8415422902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása