Ülj le mellém

FÖLD-i sugárzás

Egyperces

2017. szeptember 08. - farmosidora

Galen bolygó G.I. 62111

Az utcák elnéptelenedtek, a csúszójárdákon egy teremtett lélek sem állt. A bolygó négy napja közül, épp a harmadik nyugodott le, és a háromnegyed idő enyhén zöldes derengésbe vonta a hatalmas metropolisz utcáit. Zajforrást csupán a kirakatok üvege mögé zárt néződobozok, és a hatalmas, égbetörő épületeken harsogó reklámblokkok biztosítottak.

-Ma este minden véget ér! Kövesse Ön is élőben a Q64-es csatorna közvetítését bolygó-, és naprendszer szerte. Nagyszabású valóságshow-nk utolsó felvonása következik. Kirobbanó végkifejletre lehet számítani! Ne hagyja ki, az egyszeri és megismételhetetlen FÖLD2-égést. Előrejelzéseink szerint a negyedik negyed 28. percében kezdődik a vég pillanata. Tartson velünk, gyűjtse maga köré a családját is 0-23458 éves korig. 

milky-way-1023340_1920.jpg 

Úgy tűnt, hogy a galeniek igen komolyan vették ezt a felhívást, ugyanis bármely ablakon tekintettünk volna be, annak lettünk volna szemtanúi, hogy a kék bőrű lények szemközt ülnek a néződobozaikkal, és meredten bámulják a kijelezőt. FÖLD-i tájakról ment a sugárzás, olykor pedig csoportba verődött embereket lehetett látni.

Néhányuknak koponyájára apró tappancsok simultak, melyek jó pénzért testközeli élményt kínáltak. Ezen szerkezetek segítségével "ténylegesen" jelen lehettek a FÖLD-égésnél. Hologramként időzhettek a haldokló bolygón, egészen az utolsó másodpercekig. Úgyis fogalmazhatunk, hogy premier plánból láthatták a FÖLD pusztulását.

Egyszerre harsant fel minden néződoboz, s némelyek fel is sikkantottak gyönyörűkben, miközben a karfát markolták.

-Kedves nézőink! A visszaszámlálás megkezdődött, tartsanak velünk a FÖLD utolsó órájában is. Kérem, dőljenek hátra és nézzük végig, hogy született meg egy teljesen újszerű show műsor gondolata!

A néződoboz bal oldali képernyőjére siklott át az élő közvetítés a bolygóról, míg a bal oldali kijelzőn néhány vidáman integető kék idegen töltötte ki, akik fehér köpenyben, egy különlegesen intelligens számítógép előtt ültek. Majd különböző makettek keresztmetszeteit mutatták, és lombikokban kikísérletezett, sápadt, rózsaszínű emberi lényeket. Szándékosan nem kék színű lényeket kreáltak, hogy megkülönböztethetőek legyenek minden galeni és más bolygón élő fajoktól. Máskülönben saját arcképükre teremtették őket, csak sokkal sérülékenyebbre és rövidebb életűre.

-A bolygó elkészítésén több ezer galeni mérnök, technikus és design szakember dolgozott, épp ezért hihetetlen színharmóniát és a létezés millió formáját hozták létre 6 nap alatt3.  Ezzel a tervezési folyamattal megadták a későbbi emberek teremtéstörténetét, melyet az egyik fő alapkonfliktusnak szántak a műsor készítői.

Tegyük hozzá, jobban sikerült, mint várták, hiszen egészen a 4378-as évig komoly indulatokat váltott ki a földi emberekből, és még ölni is képesek voltak a saját vallásuk igazát bizonygatva. Ám ebben az évben megtörtént a műsor egyik leghihetetlenebb pillanata - mely visszajátszását több trilliószor tekintették meg - hivatalosan is eltörölték a vallásokat. Bekövetkezett a béke kora, az egyetemes vallástagadás időszaka.

Az elhangzott szavak hatására a galeni otthonokban általános derültség támad. Közismert tény volt, hogy szabad akarat nem létezett valójában a FÖLD bolygón. Talán az egész naprendszerben nem volt olyan lakos, aki legalább egy ember sorsa fölött ne rendelkezett volna. A legtöbbjüknek megvoltak a kedvenceik, sőt sok esetben 2-3 földi lény irányítása is egy néző kezében volt, aki ugyan nem közvetlenül, de finomabb vagy durvább behatásokkal irányítani tudta a saját embereiket.

-Mint tudjuk, egyik fontos vívmányunk volt az, hogy embereink hittek a szabad akaratban. Ami pedig a bolygót illeti, az eleve pusztulásra volt ítélve. A véges nyersanyag erőforrások, és a túlszaporulat miatt egy előre kiszámított idő után képtelen lett volna eltartani magát.

Mindennek ellenére számtalanszor majdnem sikerült hamarabb lezárniuk a FÖLD pályafutását, mint ahogy azt mi terveztük! Egy-két embernek mindig sikerült kicsúsznia a fennhatóságunk alól, és igencsak furcsa dolgokra vetemedtek. Amint Önök, kedves nézőink is figyelemmel kísérhették, meglehetősen szuicid fajról beszélünk, hiszen mihelyst levettük róluk vigyázó tekintetünk azonnal háborúba fogtak, és mérges kis bajszos, kalapos, kardos, pipás, pisztolyos fazonok hatására önként és dalolva gyilkolni kezdték egymást mind erőszakosabb eszközökkel. Próbáltuk eltéríteni őket ezen szándékaiktól, távolságokat, univerzumot adtunk nekik, tudományt és gépeket, művészetet, de ezeket is egymás kiírtására használták fel. Természetesen nem hagyhattuk, a VÉG-szavazás előtt saját maguk vessenek véget a FÖLD-nek.

Most viszont nem akarom tovább húzni a szót, hiszen perceken belül elérünk a VÉG-hez. Nagyon sokan ezen a műsoron nőttek fel! Az én gyermekem épp akkor került óvodába, amikor megkapta tőlem az első emberét. Azóta már gimnazista nagylány lett. Rohan az idő igaz, kedves nézők?

Mindeközben képeket vetítettek a régi FÖLD-i életről. Esőerdők, sivatagok, hegyek, dombok, síkságok, kacagó, síró, mosolygó, őrjöngő emberek, fehérek, feketék, sárgák suhantak a kijelzőn, szinte őrjítő sebességgel.

Csend lett, s az élő sugárzás töltötte be mind a két képernyőt. Először a bolygó külseje, majd a letarolt erdőségek, az elsivatagosodott földrészek látszódtak a mesterséges űrből. Egy távoli kép is látható volt, amint egy hatalmas meteorraj tartott a FÖLD felé. Ezt szavazták meg a Partiusban-naprendszer tizenhét bolygója a huszonháromból. Pocséklás lett volna kivárni, amíg csendesen kihalnak az utolsó emberek is. Többen az időmérőjükre néztek, már egy perc sem volt hátra a pusztulásig. Mindenki meredten bámulta a képernyőt majd viharos gyorsasággal megtörtént a becsapódás. Egy pillanat műve volt, és a Föld eltűnt a képernyőről, helyét üres feketeség, és szállongó por vette át.

A narrátor elérzékenyülten szólalt meg, hangja halk és zengő volt, mely betöltötte a galeni nappalik áhítatos csendjét.

-Kedves nézőink! Véget ért hát a nagy sikerű FÖLD sorozatunk! Köszönjük, hogy ennyi időn át velünk tartottak!  Most egy időre elköszönünk, de csatornánk a következő negyedben újabb meglepetéssel kedveskedik Önöknek!

 

Lábjegyzet:

  1. Galen bolygó a Partius naprendszerben található, és a galaktikusan elfogadott idő 6211. évében járunk
  2. FÖLD: ökoszisztematikus létezésszimulátor, Dragan Franchise). Eredetileg ÖLDF lett volna, de túl sokszor botlott bele a műsorvezetők nyelve, így a második évben megváltoztatták a betűk sorrendjét, amivel könnyen kimondható eredményt kaptak.
  3. Az autentikus hangulat elérése kedvéért a fentiekben földi időt, és fogalmakat használ a szerző.

 

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr1213245755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása