Ülj le mellém

Démonok, vámpírok és boszorkányok a legújabb adaptációban

Adaptációs hírek

2018. június 25. - farmosidora

Ezúttal Deborah Harkness: Mindenszentek trilógiáját ültetik át sorozat formájába. Nálunk egyelőre a könyvsorozat három részéből csak az első kettő jelent meg, az értékelések pedig elég vegyesek. 

Az első részről ITT, a másodikról pedig ITT találjátok meg a véleményeket.

mv5bn2mzzdg4zwetnzhlmi00mmnkltg5odgtzwq0ymvjymzkmjazxkeyxkfqcgdeqxvynzm1mzg0nju_v1.jpg

A kép forrása: https://www.imdb.com/title/tt2177461/mediaviewer/rm2879217152

 

A sorozat férfi főszerepét a Downton Abbey-ből ismerős, Matthew Goode kapta meg, a női főszereplő pedig Teresa Palmer, aki olyan filmekben tűnt fel, mint a Negyedik, az Eleven testek vagy épp A fegyvertelen katona. Goode, a vámpír Matthew Clairmontot játsza majd, Teresa pedig a hősies Diana Bishop szerepét kapta meg.

Még ebben az évben műsorra tűzik majd, bár pontos időpontot még nem közölt a Bad Wolf (ők készítik a sorozatot).

Magam részéről szívesen fogadnék egy izgalmas, de mégis könnyed fantasy sorozatot, mindenféle természetfeletti lénnyel megspékelve. A trilógiából 3,5 millió példány fogyott világszerte, és eredetileg 2011-ben jelent meg az első rész.

 

Az első rész (A ​boszorkányok elveszett könyve) fülszövege:

Diana ​Bishop, az alkímia történetével foglalkozó fiatal történész – aki akarata ellenére lett boszorkány, és azért választotta a tudományos pályát, mert így kíván megszabadulni e terhes örökségtől – az oxfordi Bodley könyvtárban ráakad egy titokzatos, elveszettnek vélt könyvre, az Ashmole 782 névre hallgató kéziratra. 
Rajta kívül azonban más túlvilági lények, démonok és vámpírok is ott nyüzsögnek a könyvtárban, és az ő érdeklődésüket is felkelti az eltűnt kötet, mert olyan titkokat sejtenek benne, amelyek meghatározóak lehetnek a teremtmények – azaz a nem-emberek – sorsára nézve. Azt is meg szeretnék tudni továbbá, hogy a boszorkány-történésznő miként bukkanhatott rá erre a kivételes ritkaságra. 
A Diana körül gyülekező túlvilági teremtmények központi figurája egy ezerötszáz éves vámpír, Matthew Clairmont, aki mellesleg az oxfordi egyetem professzora és az Angol Tudományos Akadémia tagja. Ők ketten elhatározzák, hogy megfejtik az eltűnt kézirat titkát. Deborah Harkness regénye ennek az izgalmas vállalkozásnak és kettőjük kapcsolatának története.

 

Az alábbi videóban megnézhetjük az első trailert is:

 

 

A cikk forrása: https://deadline.com/2018/06/discovery-of-witches-trailer-sky-bad-wolf-1202416613/

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr2014070519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása