Ülj le mellém

Novemberi pénztárca sirató (2/2)

Krimi/thriller megjelenések

2019. november 17. - farmosidora

Aki ismer, tudja, hogy a krimi műfajában lubickolok istenigazából, így mindig nagy érdeklődéssel vetem bele magam az új megjelenésekbe. A hónapban legalább két olyan könyvet várok, amiért már lerágtam mind a húsz körmöm. Novemberben visszatér J. D. Barker a 4MGY trilógia zárókötetével, de a horizonton feltűnnek a magyar sorozatgyilkosok is.

Lássuk, mi az a hat krimi/thriller, ami felkeltette az érdeklődésem!

novemberi_penztarca_sirato_1.png

 

 

covers_573879.jpgAz Agave Könyvek újra kiadta Susanna Jones: A ​csendmadár című lélektani, gyilkossággal megtűzött regényét. November 15-én került a könyvesboltok polcaira. Nem is kell túl figyelmesnek lenni ahhoz, hogy meglássuk a borítón virító Netflixes plecsnit. A könyv megjelenésének napját az adaptáció (Earthquake bird) elérhetőségével fűzték össze.

Fülszöveg: 

Többszörös díjnyertes regény szerelemről és árulásról, bűnről és feloldozásról.

Egy halott angol nő torzójára bukkannak a rendőrök a Tokiói-öbölben. A gyanúsított Lucy Fly, egy harminc körüli, szintén angol szakfordító. Egyvalaki tudna érdemi információval szolgálni a gyilkosságról: egy fotós, Tejdzsi, de ő nyomtalanul eltűnt. Így hát a rendőrök kénytelenek Lucy Flyból kiszedni, mi történt. De Lucy hallgat.

Egy szót sem szól. Hangosan legalábbis nem. Fejében viszont megdöbbentő részletességgel és őszinteséggel pörgeti végig azt a kísérteties utat, amelynek végén nem a törvénnyel, hanem saját magával kell elszámolnia.

Susanna Jones hátborzongató regénye nemcsak egy gyilkosság krónikája, hanem egy szerelemé is, amely az első perctől el volt átkozva. Hiszen ha Lily nem találkozik Lucyval…

 

 

covers_575449.jpgValahol már biztosan említettem, mennyire szeretem az első mondatokat. Nincs ez másként a fülszövegek felütésével sem. Kérdés, hogy T. M. Logan: 29 ​másodperc című pszicho-thrillere tényleg azt nyújtja-e, amire készülök! A General Press gondozásában jelent meg, november 4-én.

Fülszöveg:

Mennyi időbe telne, hogy TE is gyilkossá válj?
Mit tennél, ha valaki felajánlaná, hogy hívj fel egy számot, mondj egy nevet, és az az ember örökre eltűnik a föld színéről? Csak 29 másodpercbe telne. Megtennéd?
Amikor Sarah megment egy bajban lévő kislányt, semmit sem vár cserébe. Ám a bátor cselekedete egy nagyhatalmú és veszélyes férfit tett az adósává. És ez a férfi ellenállhatatlan ajánlatot tesz neki.
„Csak mondjon egy nevet. Egyetlen nevet. És én eltüntetem azt az embert az életéből.”
Hiszen mindenki tudna mondani legalább egy nevet, nem igaz? És csak egyetlen, 29 másodperces telefonhívásba kerülne… 

 

 

covers_575071.jpgVégre már valami magyar! Hász Róbert: Fábián ​Marcell és a táncoló halál című detektívregénye november 15-én jelent meg a Kortárs kiadó gondozásában.

Fülszöveg: 

1903, Zombor: Fábián Marcell pandúrdetektív újra nyomoz! A bácskai kisváros fülledt nyári hétköznapjait különös járvány dúlja föl, melynek áldozatai előbb delíriumos tánckórba esnek, majd végeznek magukkal. A magyar Poirot biztos kézzel kezdi felfejteni a szálakat a paranormálisnak tűnő jelenségek világában, és a nyomozás különös fejleményei mellett családi életében is meglepetések várják… – Hász Róbert nyolcadik regényében folytatja Fábián Marcell pandúrdetektív tizenhárom napja címmel elkezdett nagy sikerű történetét. Marcell társai, Milorád és Winter úr régi ismerőseink, ám színre lép a fiumei Kánya Emília, az ügyész Gozsdu Elek, sőt maga Jókai Mór is. A történelmi nosztalgiából kibillentenek a váratlan fordulatok, a szálak Zombortól Fiumén át egészen az Újvilágig vezetnek.

 

 

covers_566853.jpgJ.D. Barker: A ​hatodik éjszaka Alig várom, hogy kézbe vehessem a 4MGY trilógia zárókötetét, a fantasztikus J.D. Barker által írt A ​hatodik éjszakát (Agave Könyvek). Biztos vagyok benne, hogy november 26-án a könyvesboltban fogok toporogni, és már a hazaúton nekiállok majd az olvasásnak.

Fülszöveg (cselekményleírást tartalmaz): 

Sam Porter nyomozóban a „Bocsáss meg, Atyám!”-szöveg rég elfeledett emlékeket idéz fel, a szándékosan eltemetett múltat. Anson Bishop számára ez a három szó köti össze a gyermekkort a jelennel, miközben fellebbenti a fátylat az évtizedek óta rejtegetett igazságról.

Ez a holttestek mellett hagyott szöveg arra utal, hogy az áldozatokkal ugyanaz a gyilkos végzett, de azonos időben fedezik fel őket Chicagóban és Dél-Karolinában. Ha ugyanaz a gyilkos végzett velük, vajon hogyan hidalta át az ezer mérföldes távolságot?

A Chicagói Rendőrség és az FBI háza táján közben teljes a zűrzavar: egy lezárt kórház, egy szélhámos zsaru és korrupció egészen a legmagasabb szintekig. Amikor Anson Bishop, a hírhedt 4MGY sorozatgyilkosságok gyanúsítottja feladja magát, egy meglepő történettel áll elő, amely a feje tetejére állítja a nyomozást, és az összes érintett életét megváltoztatja.

 

 

covers_576733.jpgRachel Caine Stillhouse Lake sorozatának nyitókötete, a Nincs menekvés november 26-án jelenik meg a Könyvmolyképző jóvoltából. A "könnyed" pszichokrimi műfajába tartozó regény első sorban a borítón látható "Női pszichothrillerek!" felirattal nyerte el a figyelmem. Nem tudom, ez egészen pontosan mit takar, de készen állok felfedezni mi rejlik emögött a mondat mögött.

Fülszöveg:

A ​gyilkosságok nem értek véget, amikor a férjét elkapták.

Gina Royal maga a megtestesült középszerűség: egy félénk, közép-nyugati háziasszony, aki boldog házasságban él, és két imádni való gyereket nevel. De amikor egy autóbaleset felfedi, hogy férje sorozatgyilkosként titokban kettős életet él, Ginának új életet kell kezdenie Gwen Proctorként, félelmetes anyaharcosként.

Most, hogy az exférje börtönben van, Gwen végre menedéket talál a félreeső Stillhouse Lake-ben. Bár a zaklatók és az internetes trollok, akik azt hiszik, köze volt a férje rémtetteihez, még mindig nem szálltak le róla, Gwen néha már-már elhiszi, hogy a gyerekei békében nőhetnek fel.

Ám épp amikor már kezdi megszokni új identitását, egy holttest bukkan fel a tóban, és fenyegető levelek kezdenek érkezni egy jól ismert címről. Gwennek jól meg kell gondolnia, kiben bízik, különben fény derülhet a titkára, és a gyerekei áldozatul eshetnek egy szadista gyilkosnak, aki élvezetét leli abban, hogy kínozza őt.

Egy dolog biztos: már tudja, hogyan vegye fel a küzdelmet a Gonosszal. És nincs, ami megállítsa.

 

 

covers_569283.jpgEgy ígéretes dokumentarista kötetet tartogattam a legvégére. Műfajként is kedvelem a tru-crime-ot, azaz azokat a könyveket, amelyek valós alapból építkeznek. Magyar sorozatgyilkosokról olvasni pedig igencsak kuriózum, így ez a kötet azt hiszem, nem hiányozhat a polcomról. Csabai Márk: Így ​öltek ők című kötetét az Álomgyár kiadó hozta el nekünk, november 11-én.

Fülszöveg: 

„Tökéletes ​és közérthető bemutatás a legmegrázóbb esetekről.” – Réti László, író, forgatókönyvíró, „exnyomozó”

„Lebilincselő gyűjtemény a legfelkavaróbb eseteinkről.”- Kitanics Márk, igazságügyi pszichológus szakértő

Tudta, hogy sorozatgyilkosok nem csak az Egyesült Államokban élnek, és nem is torz, hollywoodi agyszülemények? Tisztában van azzal, hogy hazánk számtalan hírhedt halálosztót adott a világnak, akik közül többen is világhírnévre tettek szert? Nem túlzás azt állítani, hogy a sorozatgyilkosok most is köztünk járnak, lesben állnak, és várják a lehetőséget „mesterművük elkészítésére”.
Csabai Márk, a közkedvelt krimiíró, hosszas kutatómunka után ebben a lebilincselő albumban gyűjtötte össze Magyarország tíz leghírhedtebb tömeg- és sorozatgyilkosának történetét az 1900-as évektől egészen napjainkig, fényképekkel és korhű tudósításokkal. A könyv megmutatja, hogyan vélekedett a kor embere és az akkori sajtó a bádoghordóba zárt női holttestekről, vagy éppen a tiszazugi arzénes asszonyokról, a hurkos-, esetleg a martfűi rémről…
Mindez megtudható ebből a vérfagyasztóan izgalmas albumból!

 

 

A további krimi/thriller megjelenéseket a következő linken találjátok: https://moly.hu/polcok/2019-november-thriller-krimi

 

Köszönöm, hogy olvastál!

Kapusi-Farmosi Dóra

A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypercre.blog.hu/api/trackback/id/tr5015306002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása